17 Şubat 2012 Cuma

HAYATTAYIM, KUYRUĞUNU KOVALAYAN KEDİ GİBİ KOŞUYORUM SÜREKLİ...

17.02.2012          

            

     
Yine uzun bir ara verdim.ama meraklanmayın(!) yaşıyorum. Geçen süre zarfında yine çok hareketli günler yaşadık.Mesela Çin'li dostumuz Bay Zheng (cang diye okunduğunu tanıştıktan çok sonra öğrenebildik) bir iş gezisi için İstanbul'a gelirken hanımını da yanında getirmiş.Önceki gelişinde sözleşmiş olduğumuz gibi evimizde ağırladık.Benim kocam sürprizlerle dolu bir insan olduğu için sıkı sıkı tenbih ettim;''sabah arayıp akşam geliyorlar demeyesin,birkaç gün önceden hazırlanayım telaş olmasın''dedim.Evimize ilk kez gelecekler hem de Çin'den!Sanki böyle dememişim gibi öğlenleyin hal, hatır sormak için aradığımda bana Bay Zheng'ı almaya gittiklerini,işyerine geçerken hanımı eve yani bizim eve bırakıp akşama geleceklerini söyledi bana.Olayın vehameti karşısında sadece gülebildim yoksa ağlayacaktım...Li hanım geldi,biraz oturduk iletişim kurmaya çalıştık fakat nafile..O ingilizce bilmiyor ben Çince...El kol işaretleriyle anlaştık ama onun gözü zaten küçük kızımdan başkasını görmüyordu.Bizde kaldığı süre içinde ayağını hiç yere bastırmadı,hep kucağında sevdi, oynadı.Bu arada beraber içli köfte,börek vs.yemekleri yaptık.Hatta içli köftenin kıymalarını Li hanım kavurdu.Akşam beyler geldi, yemekler yendi,yüzümüzün akıyla çıktık şükür..Çin'de ikinci çocuğa sahip olan insanlar yüklü bir ceza ödemek mecburiyetinde olduğundan büyük çoğunluk gibi onlar da tek çocukla kalmışlar.Bizim çocukları çok sevdiler ,çok mutlu oldular.İki cümlenin birinde tebrik ettiler bizi.Ertesi gün akşama kadar tencere yıkadım ama değdi;evimizden mutlu ayrıldılar.




                   Önceki gün avare avare blog gezerken Pırpır'ın dükkanına rastladım.Eski burda dergilerini satıyor blogunda.Hemen bir tanesini aldım.Çok samimi, çok ilgili bir insanla da tanışmış oldum bu vesileyle.İmkan oldukça her pazartesi yeni dergiler ekleyeceğini söyledi.Başarılı ve bereketli satışlar diliyorum Pırpır'a:)).İlgilenenler için blog adresi..pirpirdukkan.tumblr.com Yeni Burdaların hiç tadı yok ne varsa eskilerde var...
                  Yoğun ısrarlara dayanamadım ve meşhur kabanın fotoğrafını ekledim.Fotoğraf konusundaki becerim dikişin yarısı kadar bile değil.Lütfen ona göre yorum yapın.Ayrıca bu fotoğrafta ütüsü de eksik...Elimde birsürü yarım iş var bitirebilirsem paylaşıp fikrinizi sormak istiyorum...Sevgiler....
               

18 yorum:

  1. Selam,
    Misafirin en eğlencelisi böyle olsa gerek hem anlaşama hemde hooopp diye :) Ama onların çok içten olduğunu duymuşumdur. Montta çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sorma nasil eğlendim!Dürüst ve içten insanlar sagolsunlar.Başka türlü olsa zaten evimizde misafir etmezdik.Cok şükür evimizden mutlu ayrıldılar.Şaheserimi begenmene sevindim,teşekkür ederim.Fakat kumaş cok çabuk tuylendi;canım sıkıldı.

      Sil
  2. merhaba,
    demek sizde benim gibi bol çocuklulardansınız.O zaman keyifle takipteyim :)

    YanıtlaSil
  3. Allah Hayırli uzun ömürler versin hepimizin evlatlarına..İnşallah keyif alabileceğiniz postlar yazabilirim:)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok güzel olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. çok şeker görünüo cnm ellerine sağlık,banada beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Zeynep;senin diktiklerini görünce ben hiçbirşeyi begenemiyorum.İltifatın icin teşekkür ederim.
    Giyim dikis;güzel sözlerine teşekkür ederim.Blogunu gezmiştim ;cok güzel dikişlerin var.İmrenerek bakıyorum.

    YanıtlaSil
  7. çinliler iletişimi tebessüm ile kuruyor:)
    her daim pozitifler:)
    montun rengi ve fiyonk detayları çok cici:)
    daha sıkk yazınızz lüüüttfeen:)
    mutlu haftalar...
    :)

    YanıtlaSil
  8. Bizimkiler öyleydi gercekten:))Begenmenize sevindim, inşallah daha iyilerini yapabilirim.Daha sık yazabilmeyi istiyorum fakat henüz vakit ayiramiyorum.İlerleyen günlerde inşallah kısmetse..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. İsminiz anlamı itibariyle en beğendiğim isimler arasında.Sağlık,huzur ve mutlulukla isminle çokk yaşa canım.
    Farklı ülkeden bir arkadaşla kültürleri birleştirerek sohbet farklı güzellikte oluyor..
    Ciciler de ayrı güzeller.Kaban bence çokk güzel olmuş emeklerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. İsmimin bilhassa Rabia'sini sahibi olan büyük evliyadan dolayı cok seviyorum.Digerinin de anlamı cok güzel,Rabbim hakkını vermek nasip etsin.Ben de yeni ülkeler görüp farklı kültürleri tanımaktan cok hoşlanıyorum.İltifatınız icin teşekkür ederim.Beğenildikce mutlu oluyorum...Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Rabiam Betülüm bilmem görür müsün burayı ama ben gene de yazayım.. başın sağolsun:( Allah gani gani rahmet etsin, mekanı cennet, kabri nur, sevdikleri komşusu olsun dedenin..

    YanıtlaSil
  12. Duyarlılığın için teşekkür ederim.Allah razı olsun.Çok sık post yazamasam da sürekli takip etmeye çalışıyorum bloğumu.

    YanıtlaSil
  13. emeklerıne sağlık cok guzel bır kaban olmus güle güe gıyınsın kızın

    YanıtlaSil
  14. Öncelikle teşekkür ederim.Eteği sormuşsunuz.
    Hayır bu model basenden korsajlı olduğundan göstermez giyebilirsiniz rahatlıkla yarım kiloş ise yine korsaj altı olursa daha rahat giyersiniz bir sonraki paylaşımda korsaj altı yarım daire etek paylaşacağım takipte kalın olur mu.

    YanıtlaSil
  15. bloğun hayırlı olsun :D
    4 çocuklu ev hanımı kısmını okudum ya maşallah maşallah dedim :D
    Allah hayırlı uzun ömür versin.
    bu sene bende dikiş kursuna başladım umarım senin gibi yetenekliyimdir...

    YanıtlaSil
  16. ne güzel olmuş öyle ellerinize saglık.takipteyim.banada beklerim:)sevgiler

    YanıtlaSil